2018. április 28., szombat

Az elmúlt hónap

Még márciusban voltunk Burival a Szülői értekezleten: Az előadás mindkettőnknek tetszett, és a kedvenc mondatom az volt belőle, hogy "Nektek eszetekbe jutott már, hogy a férfiak azok csak elrontott nők?" Na, de viccet félretéve, rengeteg nagyon érdekes kérdést vetett fel a darab, úgyhogy ottmaradtunk egy Szertár beszélgetésre is utána. Azonban ott, ahelyett, hogy  alternatív módszerek kontra tekintélyelvű nevelésről beszéltünk volna, vagy arról, hogy hogyan lehetne megoldást keresni a darabban felvetett problémákra, élőképeket csináltunk. A beszélgetés összességében inkább idegesítő, mint hasznos vagy gondolatébresztő volt. 
Utána a tavaszi szünet főleg ablakmosással, japánozással, filmezéssel és evéssel-alvással telt. Aztán az Apa szülinapjára adott szentgotthárdi hosszúhétvége volt terítéken. A hotelben finom volt az étel, kellemes a kiszolgálás, ugyanakkor a termál fürdő résztől nem voltam hanyatt esve. A környék viszont szép volt, úgyhogy sokat sétáltunk. 
Utána újabb darabra vittem a gyerekeim, ezúttal a Szociopolyra. Nem jött el mindenki, de azért elég nagy számban mentünk. Azt láttam, a gyerekeknek tetszett a darab - az egyetlen problémánk a hossza volt. Két és háromnegyed óráig tartott, szünet nélkül, így a végére szemmel láthatóan csökkent a lelkesedés. Meg ugye a szülők várakoztak, hogy hazakísérjék a gyerekeket, velük is kommunikálni kellett. Azt láttam, hogy a különböző gyerekek más mennyiséget értettek meg: van akinek a horkantós poénok szintje elég volt, és van aki kicsit többet is megértett belőle - persze az igazán aktuál politikai kiszólásokat szerintem nem igazán értették meg a legokosabbak sem. Ezen kívül a közelmúltban voltunk közösen az MTVA-ban is, illetve a Szakma Sztár Fesztiválon. Az előző jó program volt (önként mentünk), az utóbbi nem (oda küldtek). 
És ezektől a programoktól eltekintve most már minden gondolat a közelgő érettségi körül forog...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése