2016. május 29., vasárnap

Monika Skowronska: Suburban Witchcraft

Véletlenül pont valami amazonos akció keretében sikerült elcsípnem ezt a könyvet, így teljesen ingyen jutottam hozzá. :D
A címből adódóan külvárosi boszorkányok a főhőseink - persze ezt senki nem mondaná meg róluk elsőre. Szinte teljesen visszavonultak a társadalomból, nem is nagyon érintkeznek a külvilággal. Lena családjában mindenki boszorkány: az anyja, a nagyanyja, a húga, aki látja a jövőt, és a nagynénje, aki az emberek halálát tudja megjósolni. Lena nővéréről nem sokat beszélnek. Mondhatni egyáltalán nem.
A család élete borzasztóan unalmas, folyamatosan ismétlődő tevékenységekből áll, rettenetesen el vannak idegenedve egymástól. Ezért aztán talán nem is annyira meglepő, hogy belekerülnek egy időhurokba, és szembe kell nézniük az egymás utáni hétfők változtathatatlanságával. Lena életében az egyetlen változást a szomszédba látogató lány, Nova jelenti. De vajon elég lesz ez ahhoz, hogy mozgásba lendítse a dolgokat, hogy kitörjenek a hurokból? 
Az írónő stílusa nagyon érdekes, szinte szürreális. A cselekmény és a jól elhelyezett utalások alapján nagyon izgatottan vártam a végkifejletet, de sajnos csalatkoznom kellett, mert lezáratlan maradt sok szempontból a történet. Nekem nagyon furcsa volt, hogy az egész család csak él egymás mellett, még csak a szándék sincs meg a jobb kapcsolat kialakítására. Hogy olyannyira nincs kapcsolat a családtagok között, hogy mások élete-halála, boldogulás szinte teljesen hidegen hagy mindenkit. Persze ettől eltekintve biztos, hogy nagyon érdekes, cseppet sem szokványos olvasmány.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése