2015. október 11., vasárnap

Serial

Én: Szerelmes vagyok.
Dol: Létezik?
Én: Dehogy!
*felröhögnek*
Mivel továbbra is borzasztóan unom a könyvem (de már legalább a trilógia utolsó darabjánál vagyok!), ezért a szerelem ezúttal más formában érkezett. A Serial nevű podcast hallgatása határozottan feldobta a napjaimat - mostanában futás/tornázás közben nem zene ment, hanem a részeket hallgattam, utazás közben ezt hallgattam olvasás helyett, mert piszok módon érdekelt, hogy mi fog történni. 
A történet Sarah Koenig nyomozását mutatja be egy 1999-ben történt bűnténnyel kapcsolatban. A 18 éves Hae Min Lee-t utoljára 1999. január 13-án 3 óra körül látták utoljára és február 9-án találták meg a testét. A nyomozás, majd a bírósági tárgyalás során Hae korábbi barátját Adnan Syed-et találták bűnösnek - ő azóta is börtönben ül. Csakhogy ebben az ügyben sok a furcsaság, mindössze egy tanú van, és így Sarah és társai megpróbálják rekonstruálni azt az ominózus január 13-i napot, megpróbálnak minden érintettel beszélni, különböző elméleteket állítanak fel. Annak ellenére, hogy sok mindenkit hallunk megszólalni, különböző teóriák merülnek fel, a történetvezetés remek, könnyen lehet követni mindent!
A fenti oldalon meg is lehet hallgatni a részeket, én azonban a Pocketcast nevű alkalmazás segítségével hallgattam telefonról. (Amúgy az alkalmazás szuper, simán megéri az érte kért kb. 860 forintot! :D)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése