2015. április 17., péntek

Robert Williams: Luke és Jon

Burci ajánlására vettem meg ezt a könyvet - csakhogy a példánynak, amit kaptam, hiányzott az utolsó pár oldala. Gondolom, nem kell kifejtenem azt az érzést, mikor egy könyv, amit alig bírsz letenni, olyan jó, egyszerűen csak félbeszakad... Mindenesetre írtam a Scolar kiadónak, akik nagyon gyorsan, és hatékonyan elintézték, hogy boldog tulajdonosa lehessek egy teljes könyvnek is. ^^
Mikor Luke édesanyja egy közúti balesetben az életét veszti, szétesik a család: az amúgy sem túl földhözragadt apa bánatában az italhoz menekül, és a 13 éves Luke pedig egyedül próbál meg helyt állni. Anyagi okokból egy isten háta mögötti kis településre költöznek, és Luke a festésben próbál menedéket találni. A szomorú kettősük dinamikája azonban megváltozik, mikor Jon, a furcsa ruhákba öltözött fiú felbukkan az életükben. Jon jelenléte segít Luke apjának újra a munkára koncentrálni, és bele is kezd egy hatalmas projektbe, Luke pedig szép lassan összebarátkozik Jonnal, akiről menet közben kiderül, hogy a családi élete legalább olyan problémás, mint Luke-é.
A könyv egyszerűen tündéri és magával ragadó, pedig olyan témákat feszeget, mint a gyász feldolgozása, pszichiátriai betegségben szenvedő emberekkel való együttélés, az iskolai zaklatás, vagy a művészet gyógyító ereje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése