2014. december 30., kedd

P. G. Wodehouse: Blandings Castle

"It is never difficult to distinguish between with a Scotsman with a grievance and a ray of sunshine."
Apától kaptam kölcsön, és ez volt az első könyv, amit Wodehousetól olvastam - pedig otthon rengeteg könyvünk van tőle, csak eddig valahogy kimaradt. 
Ez a könyv 12 novellát tartalmaz: az első hat játszódik Blandings Castle-ben, a hetedik egy Bobbie Wickham történet és maradék öt pedig a showbiznisz világát mutatja be, mert Mr. Mullinernek vannak rokonai Hollywoodban. 
A történetek még abban a korban játszódnak, ahol az ember lányának szinte az egyetlen életcélja, hogy jól házasodjon, és emiatt a szerelmek kicserélhetőek a csekkfüzetek tartalmának függvényében. Természetesen mindenhol a happy end a végcél, így csak az lehet a kérdés, hogy milyen bonyodalom árán jutunk oda. A novellák nagyon humorosak, olvasmányosak, és fantasztikus szókinccsel dolgoznak - és mondtam már, hogy mennyire viccesek? -, de sajnos nem lebilincselőek. Egyszerűen hiányzott belőlem a késztetés, hogy mielőbb tovább olvassam a könyvet, úgyhogy emiatt is lehet, hogy kb. 2 teljes sorozatot előbb végignéztem, mint ahogy végigértem ezen a könyvön. :P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése