2014. december 31., szerda

Lumpáciusz Vagabundusz

Anyáéktól közös színházazás volt az ajándék karácsonyra, úgyhogy tegnap Dani születésnapján elmentünk megnézni a Vígszínházban a Lumpáciusz Vagabunduszt. A leírás alapján ez egy zenés varázs két részben boldog végkicsengéssel, így nem nagyon kellett aggódnom, hogy összetöri majd a szívemet. A darabban az istenek fogadást kötnek - három iszákos, munkakerülő csavargónak pénzt adnak, és kíváncsiak, megváltozik-e ettől az életük, jó útra térnek-e. Persze ez felveti a kérdést, hogy mi nevezhető jó útnak, ki szerint kell élni az életünket. 
Nekem tetszett a darab, könnyed, szórakoztató előadás volt. Nagyon tetszett a rendezés, a díszletek és a dalok (azóta is az Edvárd és Kunigunda jár a fejembe, ha lenne neten elérhető verzó, belinkelném!), viszont aránytalannak találtam a felvonások eloszlását - az első felvonás őrülten lassú tempójú volt a másodikhoz képest. 
Az előadás után került még sor a Ruttkai Éva Díj átadására is, amit idén Csőre Gábor vihetett haza. A szavazatokat a színház művészeti vezetője (?) olvasta fel, aki olyan rémesen tündéri volt, hogy legszívesebben megöleltem volna. ^^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése